___________________________________________________________________________________________________________________________________

HEM / HOME      RASINFO / BREED      KULLAR / PUPPIES      AVELSHUNDAR / BITCHES & STUDDOGS      HUNDAR VI MINNS / DOGS IN MEMORY

NYHETER / NEWS      OM OSS / ABOUT US      GALLERIER / GALLERY      KONTAKT / CONTACT      LÄNKAR / LINKS

___________________________________________________________________________________________________________________________________Om oss/About us:

  Ståhlskyttens Kennel består av Veronika Ståhl med familj. Vi bor på en gård i Munkedals kommun. Här föder vi upp Lancashire Heeler, som vi haft sedan 2004 och Ridponny.

  Vi strävar efter att föda upp mentalt stabila, friska och rastypiska hundar med en hållbar exteriör. Lancashire Heeler är en liten ras med få individer runt om i världen. Det viktigaste målet med att föda upp rasen måste därför vara att så många individer som möjligt används i avel om de är friska med rastypisk mentalitet och exteriör. Att överanvända vissa individer i aveln ska undvikas, liksom en hög inavelsgrad. Vi tycker det är viktigt att genom olika prov av våra hundar få en objektiv bedömning av dem. Därför försöker vi var med på tester med våra aveldjur och uppmuntrar valpköpare att deltaga på mentaltest, vallanlagstest och utställning samt gärna agility, lydnad och viltspår.
  Vi strävar efter att få rätt valp till rätt matte/husse, därför förbehåller vi oss rätten att välja vilken valp som flyttar till vem och också att säja nej till intressenter. Vi har inget kösystem, men ni är välkomna att stå på vår intresselista.
  Våra avelshundar är efter väl genomtänkta kombinationer, är friska och DNA testade fria eller har fritestade föräldrar för CRD och PLL, eventuellt kan en förälder vara bärare om den i övrig fyller våra krav. De ska fungera väl i vardagslivet och gärna deltagit på utställning, vallanlagstest och BPH eller MH.

  Uppfödningen startade 1989 med en kull Schäfervalpar. Jenny Persson var då fodervärd åt Ståhlskyttens Axi och blev kennelmedlem 2002 då vi hade vår första kull Portugisisk Vattenhund. Idag är Veronika ensam kennelinnehavare igen. Avel och genetik tycker jag är mycket intressant och jag håller mig uppdaterad genom att studera statistik, delta på föreläsningar och läsa artiklar och nyheter. Allt med hund är intressant och jag förundras ständigt över vad våra vänner hundarna kan göra.

  Veronika är instruktör inom SBK sedan 1989, mentalfigurant och lärare i hundtjänst sedan 2000. Veronikas man Conny är också intruktör, sedan 1986 och hundtjänstbiträde sedan 1987.

  Vi har tävlat och/eller tränat spår, sök, rapport, skydds, bevakning, agility, lydnad, utställning samt vallning.
  För tillfället är det utställning som gäller som tävling, men vi tränar hundarna i bl.a. lydnad och spår, och har fuskat lite i agility.


Veronika